Dark Dizko

Inspiratie
Wellicht heb je het programma Dating in the Dark wel eens gezien. Een stel ontmoet elkaar voor het eerst in een volledig donkere ruimte.  Zonder het hele programma te beschrijven kun je wel raden wat voor (hilarische) taferelen dit oplevert. Of misschien heb je ook wel eens gegeten in het donker, dat kan ook tegenwoordig. Je zintuigen slaan volledig op hol als je niet kan zien wat je eet en je smaakpapillen zijn compleet in de war. In het donker is de beleving totaal anders en de ervaring zal je niet snel vergeten. Zo draaiden we ooit op een feest en het licht viel uit. Iedereen joelen natuurlijk. Toen de lichten na twee minuten weer aangingen zagen we een vriend van ons heftig met een meisje bezig zijn. Hij greep z’n kans… priceless. Geïnspireerd op deze gebeurtenissen presenteren Wise Man Entertainment en Flexcitement:

Dark Dizko
Wat is het? De Dark Dizko is een verduisterde ruimte waar je lekker los kunt gaan, een soort darkroom alleen dan met DJ, glow in the dark attributen en zonder al teveel vunzige praktijken. Je kan er flirten als Stevie Wonder en raven zonder voor paal te staan.

Hoe werkt het? Voordat je de geheel verdonkerde ruimte betreedt zul je je telefoon, horloge en alle andere spullen die licht kunnen geven af moeten geven aan de hostess, die je opwacht voor de ingang van de Dark Dizko! Zij zal je spullen in een kluisje stoppen en je daarnaast  voorzien van de sleutel en een glow in the dark / neon item. Heren krijgen een bril, dames krijgen een hoedje, ander variaties uiteraard mogelijk. Op deze manier kun je in het donker toch zien met welk geslacht je aan het sjansen bent. Aanvullend zouden de armen en gezichten van bezoekers buiten de ruimte met glow in the dark verf beschilderd kunnen worden.

De verlichting van de dj apparatuur zal ook afgeschermd worden waardoor het pikkedonker blijft. De DJ’s zullen op gepaste wijze licht geven. Hoe vet is het om alleen zijn handen aan het werk te zien?

Praktisch: De Pioneer CDJ2000 cd spelers zullen voorzien van USB stick waardoor de DJ geen cd’s hoeft te verwisselen. De mixer en cd spelers kunnen voorzien worden van glow in the dark stickers waardoor er voldoende herkenningspunten zijn. Verder veel UV lampen ophangen. De entree zal voorzien worden van een ‘sluis’ zodat er geen licht naar binnen sijpelt.

Branding
Dit concept is zeer geschikt om te sponsoren. Alle give –aways kun je voorzien van logo sponsor. Of wat dacht je van een glow in the dark banner van het merk. Sneakermerken zouden schoenen ter beschikking kunnen stellen die de bezoekers zelf pimpen met glow stiften. Voordeel is dat het extra opvalt omdat in Dark Dizko alleen zichtbaar is wat jij wilt dat licht geeft!